Warmtepomp St.-Annaparochie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in St.-Annaparochie? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en duurzame benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in St.-Annaparochie.
warmtepomp-installateur-9076

 • Een duurzame oplossing
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
Netnummer0518 (+31518)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in St.-Annaparochie

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit diverse installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in St.-Annaparochie kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw woning en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in St.-Annaparochie? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze website vergelijk jij waardevolle installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9076).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op warmtepomprevolutie.nl lees je omvangrijke raadgeving m.b.t. de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in St.-Annaparochie kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €250,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.700 en €17.300. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.325 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit St.-Annaparochie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-st-annaparochie

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van ISDE subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3100. De totaalprijs wordt berekend door verschillende aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26500Hoog rendement, relatief duur
Water-water€13000 – €22400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4000 – €6300Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5200 – €6450Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2075 – €5300Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in St.-Annaparochie verbruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €240 tot €400. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €200 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€693
Buitenlucht2650kWh€464€229
Bodemwarmte1650kWh€326€367
Hybride1525 kWh + 375 M3€499€194

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in St.-Annaparochie?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Waadhoeke. Dit is een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie St.-Annaparochie. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot gemiddeld €3050. Interesse naar de subsidie in maart 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming St.-Annaparochie (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf grofweg €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€100, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLEW 052WS53 KW€7100,-
VaillantgeoTHERM VWS 63/3 (0010009076)7 KW€2800,-
GallettiMPET054H43 KW€5450,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice St.-Annaparochie aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!