Warmtepomp Blessum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Blessum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de potentiële besparing ligt op €180,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei elementen. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Blessum.
warmtepomp-installateur-9032

 • Minder CO-2 belasting
 • In de zomer een koelende functie
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te programmeren
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied9032
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Blessum

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met flink wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blessum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Blessum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker vind jij veelzijdige erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9032).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Bijgaand vind je handige adviezen met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Blessum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.400 en €19.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.850 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Blessum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blessum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7900. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3200. Het prijskaartje wordt getekend door allerlei facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24400Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13700 – €24700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4400 – €6950Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4300 – €7500Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2800 – €5800Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Blessum verbruikt ongeveer 1450 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €205 tot €395. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €200 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€665
Buitenlucht2425kWh€459€206
Bodemwarmte1650kWh€326€339
Hybride1375 kWh + 375 M3€492€173

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Blessum?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het is een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Blessum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €600 tot doorgaans €2900. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Blessum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1900.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2175.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLEP 072PS69 KW€8700,-
VaillantVWL 35/5 AS 230V + VWL 58/5 IS4 KW€1700,-
GallettiLCP 081PS63 KW€7450,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Blessum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!