Warmtepomp Pietersbierum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Pietersbierum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een economische en milieuvriendelijke aanpak de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Hierna lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Pietersbierum.
warmtepomp-installateur-8856

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Beschikt over koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8856
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Pietersbierum

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn tientallen systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Pietersbierum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Pietersbierum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze pagina ontdek je vandaag nog verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8856).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij veelzijdige adviezen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Pietersbierum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €215,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €15.300. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft weer individuele voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.800 en €4.600 bij een verwarmingsmonteur uit Pietersbierum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-pietersbierum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Gelukkig, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Geholpen door actuele subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5800. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3500. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €27800Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €20100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4700 – €6200Relatief voordelig
Lucht-water€4650 – €6575Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2525 – €5000Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Pietersbierum gebruikt circa 1450 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €245 tot €380. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €135 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€731
Buitenlucht2400kWh€512€219
Bodemwarmte1650kWh€366€366
Hybride1450 kWh + 450 M3€548€183

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Pietersbierum?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Waadhoeke. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.waadhoeke.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Pietersbierum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van het product. De subsidies variëren van €500 tot ongeveer €2450. Benieuwd naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Pietersbierum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1600.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCX 052HQ36 KW€4900,-
TraneCXAM 020 HE CAP37 KW€4850,-
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 1411 KW€2250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Pietersbierum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende vermijd je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!