Warmtepomp Minnertsga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Minnertsga? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Minnertsga.
warmtepomp-installateur-9047

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Beschikt over koelende functie
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9047
Netnummer0518 (+31518)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Minnertsga

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Minnertsga kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Minnertsga? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl tref jij eenvoudig warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9047).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina check jij praktische gegevens die gaan over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Minnertsga kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart al snel €310,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.200 en €18.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft relevante voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.500 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Minnertsga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-minnertsga

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent veel lagere gaskosten. Middels ISDE subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6700. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3400. De eindfactuur wordt gecalculeerd door diverse aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24900Geen geluid, hoge investering
Water-water€15000 – €21400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4650 – €6875Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3900 – €6150Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2950 – €5850Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Minnertsga verbruikt pakweg 1450 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €245 tot €315. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €185 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€676
Buitenlucht2775kWh€460€216
Bodemwarmte2100kWh€324€352
Hybride1325 kWh + 575 M3€493€183

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Minnertsga?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Minnertsga. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €775 tot plusminus €4000. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Minnertsga (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij pakweg €2225.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEW 051HS53 KW€7100,-
VaillantaroSTOR VWL B 100/50 KW€1250,-
GallettiMPE 010HM6 KW€1600,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij vind je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Minnertsga aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!