Warmtepomp Schalsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Schalsum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Schalsum.
warmtepomp-installateur-8813

 • Verantwoorde investering
 • In de zomer een koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied8813
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schalsum

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schalsum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Schalsum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze pagina bekijk jij in een zeer korte periode installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8813).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Onderstaand vind je uitgebreide aanbevelingen ten aanzien van de type warmtepompenen wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Schalsum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.500 en €15.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.600 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Schalsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schalsum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2400. De eindfactuur wordt berekend door verschillende onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €27000Veel vermogen, dure installatie
Water-water€14000 – €21200Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3850 – €6675Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3600 – €6400Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2375 – €6800Voor praktische elke woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Schalsum gebruikt plusminus 1450 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energieleverancier als Essent of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schommelt tussen €240 tot €300. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €155 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€710
Buitenlucht2600kWh€476€234
Bodemwarmte1950kWh€334€376
Hybride1325 kWh + 475 M3€511€199

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schalsum?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de regio Waadhoeke. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Schalsum. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 en lopen op tot wel €3400. Informeren naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schalsum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ong. €1850.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPEDT030H25 KW€3650,-
TraneCXAX 017 HE LN33 KW€4450,-
FujitsuWaterstage Comfort DUO 086 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Schalsum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!