Warmtepomp Spannum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Spannum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Spannum.
warmtepomp-installateur-8843

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Verwarmen en koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio8843
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Spannum

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt velerlei toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Spannum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Spannum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker bekijk je zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8843).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate van isolatie. Bijgaand vind je samengestelde informatie ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Spannum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.300 en €15.000. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.650 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Spannum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-spannum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride opstelling is er vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met verscheidene zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27700Passief koelen, erg duur
Water-water€16900 – €23200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €7200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4450 – €6775Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2150 – €5350Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Spannum consumeert circa 1450 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing varieert van €235 tot €330. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€723
Buitenlucht2475kWh€492€231
Bodemwarmte1625kWh€347€376
Hybride1575 kWh + 550 M3€528€195

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Spannum?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele van deze mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Waadhoeke. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Spannum. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €525 tot maar liefst €1650. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Spannum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ongeveer €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLCX 052HL36 KW€4900,-
TraneCXAX 026 HE SN47 KW€5850,-
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 65 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Spannum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat warme lucht naar buiten gaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren mondt uit in een comfortabele leefomgeving zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!