Warmtepomp Dongjum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Dongjum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van meerdere facetten. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Dongjum.
warmtepomp-installateur-8808

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Relatief weinig onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied8808
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Dongjum

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verscheidene installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dongjum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Dongjum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze vergelijker tref jij moeiteloos leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8808).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf doorzoek je accurate info die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Dongjum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €21.000. We gaan verder in op 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk type heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Dongjum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dongjum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels een flinke subsidie haal je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6700. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3400. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door verschillende factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24300Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€13100 – €20100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4150 – €6525Relatief lage investering
Lucht-water€3750 – €6050Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2250 – €5650Geschikt voor bestaande bouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Dongjum verbruikt plusminus 1450 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €270 tot €320. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €135 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€706
Buitenlucht2600kWh€487€219
Bodemwarmte1950kWh€346€360
Hybride1325 kWh + 600 M3€522€184

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dongjum?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er een optie voor de erkende groene lening via de gemeente Waadhoeke. Het gaat om een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Dongjum. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €1000 tot ongeveer €3700. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Dongjum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1850.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPED035H28 KW€3950,-
TraneCXAX 015 HE LN29 KW€4050,-
FujitsuWaterstage Comfort 1310 KW€2300,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Dongjum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!