Warmtepomp Winsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Winsum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse zaken. Hierna check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Winsum.
warmtepomp-installateur-8831

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Comfortabel leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Hogere woningwaarde
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio8831
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Winsum

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn verschillende producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winsum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Winsum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door de warmtepomp-vergelijker check jij direct verwarmingsinstallateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8831).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje check je waardevolle adviezen inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Winsum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €21.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.375 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Winsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winsum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2600. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door velerlei onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25000Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €22500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4350 – €6750Verwarmen en koelen
Lucht-water€4250 – €6850Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2100 – €6600Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Winsum verbruikt om en nabij 1450 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar varieert van €250 tot €380. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €190 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€716
Buitenlucht2550kWh€480€236
Bodemwarmte2075kWh€337€379
Hybride1575 kWh + 350 M3€516€200

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Winsum?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw normale gasketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Waadhoeke. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Winsum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot doorgaans €2750. Benieuwd naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Winsum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) moet je rekenen op ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze pakweg €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPEDT069H43 KW€5300,-
TraneCXAX 020 SE LN39 KW€5050,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 54 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Winsum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Op die manier voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren zorgt voor een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!