Warmtepomp Ried

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Ried? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en duurzame wijze om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met diverse facetten. Verderop tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ried.
warmtepomp-installateur-8811

 • Minder vervuiling
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ried

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. We hebben te maken met velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ried kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ried? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van onze vergelijker lees jij veelzijdige (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8811).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Hieronder bekijk je toepasbare details over de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ried kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €17.200. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.800 en €6.025 bij een verwarmingsmonteur uit Ried (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ried

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Echter, je realiseert veel minder stookkosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €6100. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2500. Het prijskaartje is afhankelijk van verscheidene variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €27500Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€13600 – €20700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4750 – €7425Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4550 – €6400Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2750 – €5800Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Ried gebruikt ong. 1450 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €240 tot €385. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €200 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1250m3€708
Buitenlucht2750kWh€460€248
Bodemwarmte1750kWh€319€389
Hybride1375 kWh + 475 M3€496€212

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ried?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Waadhoeke. Het is een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ried. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €550 en lopen op tot wel €3700. Informeren naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ried (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1850.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2450.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMPED054H43 KW€5450,-
TraneCXAX 015 SE LN29 KW€4050,-
FujitsuWaterstage Comfort DUO 054 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ried aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!