Warmtepomp Wjelsryp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wjelsryp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wjelsryp.
warmtepomp-installateur-8842

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Je woning van het gas af
 • Interessante salderingsregeling
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wjelsryp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je hebt keuze uit tal van systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wjelsryp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Wjelsryp? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van onze tool check jij direct leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8842).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. Onderstaand doorzoek je waardevolle raadgeving m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wjelsryp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €265,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €22.700. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.675 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Wjelsryp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wjelsryp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Een warmtepomp is eerst even een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6200. Een hybride opstelling koop je al vanaf €3500. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27100Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€15200 – €22700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6225Kan ook als airco werken
Lucht-water€4450 – €6350Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €5950Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Wjelsryp gebruikt grofweg 1450 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Greenchoice of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €255 tot €380. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €135 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€722
Buitenlucht2675kWh€484€238
Bodemwarmte2025kWh€339€383
Hybride1400 kWh + 600 M3€520€202

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wjelsryp?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er de duurzame groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wjelsryp. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en kunnen oplopen tot €3300. Benieuwd naar de maximale subsidie in maart 2023 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wjelsryp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1875.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2325.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLCX 042HL33 KW€4600,-
TraneCXAX 026 HE LN47 KW€5850,-
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 54 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een handig stappenplan van de warmteservice Wjelsryp aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!