Warmtepomp Peins

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Peins? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing loopt op tot €285,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende variabelen. In het volgende kopje lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Peins.
warmtepomp-installateur-8812

 • Minder CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Peins

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Peins biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Peins? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze tool vergelijk je in korte tijd verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8812).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate van isolatie. Bijgaand bekijk je accurate info met betrekking tot de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Peins kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €16.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.175 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Peins (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-peins

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het draait uit op een fors lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €6000. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verschillende onderwerpen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25700Passief koelen, erg duur
Water-water€16700 – €21100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4950 – €7275Lage aanschafprijs
Lucht-water€5450 – €6025Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2300 – €5700Voor veel woningen interessant

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Peins consumeert ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €275 tot €340. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1100m3€709
Buitenlucht2775kWh€468€241
Bodemwarmte1950kWh€326€383
Hybride1375 kWh + 350 M3€503€206

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Peins?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Waadhoeke. Kort gezegd een speciale lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, dikwijls is er de ISDE-subsidie Peins. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €575 tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Peins (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1800.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ong. €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMPED066H54 KW€6550,-
TraneCXAX 015 SE SN29 KW€4050,-
FujitsuWaterstage Comfort DUO 065 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Peins aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!