Warmtepomp Tzum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Tzum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Op deze pagina tref je meer info over een warmtepomp kopen in Tzum.
warmtepomp-installateur-8804

 • Minder CO-2 uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Diverse erkende installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8804
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Tzum

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tientallen versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tzum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Tzum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze vergelijker doorzoek je snel en eenvoudig de beste installateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8804).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina bekijk je bruikbare adviezen over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Tzum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €24.300. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.050 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Tzum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tzum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar, het resulteert in veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van actuele subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt berekend a.d.h.v. specifieke factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23300Passief koelen, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €23000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4250 – €7225Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3950 – €7250Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2050 – €5000Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Tzum verbruikt circa 1450 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Delta of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schommelt tussen €280 tot €305. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €150 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€702
Buitenlucht2750kWh€456€246
Bodemwarmte1700kWh€316€386
Hybride1500 kWh + 475 M3€491€211

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Tzum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Waadhoeke. Het betreft een interessante lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Tzum. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €875 tot wel €2200. Benieuwd naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Tzum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ong. €1775.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2050.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPED018H12 KW€2200,-
ToshibaHWS-G26010 KW€1250,-
FujitsuWaterstage Comfort 054 KW€1700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een handig stappenplan van de warmteservice Tzum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren is belangrijk voor een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!