Warmtepomp Wier

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wier? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende factoren. Op ons warmtepomp-portaal check je meer info over een warmtepomp kopen in Wier.
warmtepomp-installateur-9043

 • Duurzame warmte
 • Aangenaam leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9043
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wier

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit allerlei systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wier biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Wier? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met deze website vind jij direct warmtepomp installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9043).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop bekijk jij veelzijdige details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Wier kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €24.500. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wier (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wier

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het resulteert in een significant lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7600. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door specifieke facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €25800Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17000 – €23800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3650 – €6175Kan ook als airco werken
Lucht-water€3750 – €6775Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2300 – €5200Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wier gebruikt circa 1450 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €270 tot €395. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €165 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€673
Buitenlucht2650kWh€437€236
Bodemwarmte1650kWh€303€370
Hybride1600 kWh + 475 M3€471€202

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wier?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via de gemeente Waadhoeke. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wier. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €850 en kunnen oplopen tot €3050. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wier (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze pakweg €1850.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEP 072PL69 KW€8700,-
VaillantVWL 125/5 AS 400V + VWL 128/5 IS12 KW€2500,-
GallettiMPE 005HM5 KW€1650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wier aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!