Warmtepomp Westhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Westhoek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Verderop vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Westhoek.
warmtepomp-installateur-9075

 • Minder vervuiling
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied9075
Netnummer0518 (+31518)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westhoek

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit tientallen onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westhoek kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Westhoek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van deze website ontdek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9075).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees jij actuele details omtrent beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Westhoek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €190,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.900 en €23.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat dit vaak over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.275 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Westhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westhoek

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie haal je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €7000. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3100. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26200Geen geluid, dure installatie
Water-water€17300 – €20100Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €7300Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5150 – €6275Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2925 – €5300Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Westhoek gebruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schommelt tussen €225 tot €325. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €190 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€692
Buitenlucht2300kWh€457€235
Bodemwarmte1850kWh€318€374
Hybride1400 kWh + 425 M3€491€201

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westhoek?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waadhoeke?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario hebben we de unieke groene lening via de gemeente Waadhoeke. Het is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Westhoek. De omvang van de subsidie komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot wel €2550. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Westhoek (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1750.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2475.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEW 051WS53 KW€7100,-
VaillantgeoTHERM VWS 36/4 230 V (0010013075)3 KW€2800,-
GallettiMPET045H37 KW€4850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Westhoek aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee weet je zeker dat warme lucht binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!