Warmtepomp Sexbierum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Sexbierum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een relatief goedkope en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Hierna tref je meer info over een warmtepomp kopen in Sexbierum.
warmtepomp-installateur-8855

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8855
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Sexbierum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met meerdere producten. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sexbierum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Sexbierum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Op basis van onze website ontdek jij eenvoudig erkende installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8855).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check je bruikbare info ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sexbierum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €225,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €17.500. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.025 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Sexbierum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sexbierum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (december 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij ISDE subsidie geniet jij van een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2400. Het prijskaartje komt tot stand door velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26200Passief koelen, prijzig
Water-water€14000 – €23400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6200Relatief lage investering
Lucht-water€3850 – €6825Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2875 – €6500Simpele oplossing voor thuis

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Sexbierum verbruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing komt uit tussen de €250 tot €375. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €185 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€730
Buitenlucht2500kWh€504€226
Bodemwarmte1750kWh€358€372
Hybride1325 kWh + 525 M3€540€190

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sexbierum?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele eisen: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening bij gemeente Waadhoeke. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.waadhoeke.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Sexbierum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €575 tot gemiddeld €2350. Interesse naar de december 2023 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sexbierum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1575.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLCX 042HQ32 KW€4500,-
TraneCXAM 020 SE CAP36 KW€4750,-
Fujitsu AtlanticExcellia A.I. 1110 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Sexbierum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren is belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!