Warmtepomp Oudebildtzijl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Oudebildtzijl? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren. Op onze website ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Oudebildtzijl.
warmtepomp-installateur-9078

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Beschikt over koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Interessante salderingsregeling
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied9078
Netnummer0518 (+31518)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oudebildtzijl

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit verschillende onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudebildtzijl heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Oudebildtzijl? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze pagina lees je vandaag nog (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9078).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina check je omvangrijke info over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Oudebildtzijl kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €14.400. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.850 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Oudebildtzijl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudebildtzijl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels een royale subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door meerdere facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25300Hoge besparing, prijzig
Water-water€17400 – €23100Kan ook koelen
Lucht-lucht€3950 – €7200Relatief voordelig
Lucht-water€4100 – €6625Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2200 – €5800Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Oudebildtzijl verbruikt pakweg 1450 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €245 tot €360. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €135 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€695
Buitenlucht2675kWh€480€215
Bodemwarmte1950kWh€341€354
Hybride1500 kWh + 425 M3€514€181

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudebildtzijl?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je profiteren van een speciale groene lening bij gemeente Waadhoeke. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, vaak is er de ISDE-subsidie Oudebildtzijl. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €950 tot wel €3000. Benieuwd naar de februari 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oudebildtzijl (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op circa €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€225, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
GallettiLEW 062WS60 KW€7800,-
VaillantgeoTHERM VWS 103/3 (0010009078)12 KW€3000,-
GallettiMPET069H52 KW€6350,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Oudebildtzijl aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!