Warmtepomp Menaam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Menaam? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Menaam.
warmtepomp-installateur-9036

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beschikt over koelende functie
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud nodig
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9036
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Menaam

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan honderden oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Menaam kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Menaam? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9036).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de volgende paragraaf doorzoek jij uitgebreide raadgeving die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Menaam kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €13.900. We spreken over 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.250 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Menaam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-menaam

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Met behulp van actuele subsidies realiseer je een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €6000. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3100. De eindfactuur wordt bepaald door allerlei onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25400Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17300 – €24000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €6900CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4750 – €6600Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2300 – €5450Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Menaam gebruikt plusminus 1450 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €255 tot €315. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ongeveer €175 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€669
Buitenlucht2525kWh€448€221
Bodemwarmte1900kWh€314€355
Hybride1350 kWh + 450 M3€482€187

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Menaam?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het is een unieke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Menaam. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €925 en kunnen oplopen tot €2650. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Menaam (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiLEP 072ML69 KW€8700,-
VaillantVWL 75/5 AS 230V + VWL 78/5 IS6 KW€1900,-
GallettiLCP 051PL41 KW€5400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Menaam aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende weet je zeker dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!