Warmtepomp Baaium

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Baaium? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan profiteer je van een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene elementen. Als je iets verders scrollt check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Baaium.
warmtepomp-installateur-8841

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Waardevermeerdering huis
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8841
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Baaium

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baaium heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Baaium? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl lees jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8841).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij gebruikt energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Verderop lees je handige gegevens aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Baaium kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing loopt op tot €210,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €17.400. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.250 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Baaium (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baaium

Plaatsen in de omgeving:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €5700. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met meerdere variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €26100Geen geluid, dure installatie
Water-water€16500 – €21000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4550 – €6650Eenvoudige installatie
Lucht-water€5300 – €6650Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6250Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Baaium gebruikt pakweg 1450 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €235 tot €380. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €180 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€721
Buitenlucht2500kWh€476€245
Bodemwarmte2000kWh€332€389
Hybride1475 kWh + 475 M3€512€209

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Baaium?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Waadhoeke. Het betreft een speciale lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Baaium. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €550 en lopen op tot wel €1950. Informeren naar de hoogte van de subsidie in maart 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Baaium (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij zo’n €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCX 092HS68 KW€8100,-
TraneCXAX 023 SE SN45 KW€5650,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 1611 KW€2250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Baaium aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!