Warmtepomp Dronryp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Dronryp? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een voordelige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verschillende aspecten. Verderop check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Dronryp.
warmtepomp-installateur-9035

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9035
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dronryp

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit flink wat oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dronryp heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Dronryp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met warmtepomprevolutie.nl ontdek je direct erkende installateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9035).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp neemt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hieronder lees je samengestelde details m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Dronryp kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €195,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €23.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.500 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Dronryp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dronryp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het betekent veel lagere gaskosten. Geholpen door de huidige subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5700. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €3500. Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23200Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17700 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €6875Lage aanschafprijs
Lucht-water€4350 – €7125Laagdrempelig, veel stroom benodigd
Hybride€2550 – €5950Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Dronryp gebruikt ong. 1450 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schatten we op €260 tot €375. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €185 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€668
Buitenlucht2750kWh€441€227
Bodemwarmte1800kWh€307€361
Hybride1450 kWh + 550 M3€474€194

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dronryp?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waadhoeke?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Waadhoeke. Het gaat om een speciale lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Dronryp. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €725 tot plusminus €3250. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Dronryp (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf grofweg €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEP 062ML60 KW€7800,-
VaillantVWL 55/5 AS 230V + VWL 57/5 IS5 KW€1800,-
GallettiLCP 041PL37 KW€5000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dronryp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goed ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!