Warmtepomp Bitgummole

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Bitgummole? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Hierna vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Bitgummole.
warmtepomp-installateur-9045

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming
 • Veel keuze in leveranciers
 • Waardevermeerdering huis
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9045
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bitgummole

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je vindt verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bitgummole biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Bitgummole? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij bruikbare verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9045).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website bekijk je samengestelde toelichtingen over actuele warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bitgummole kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.100 en €23.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.325 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Bitgummole (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bitgummole

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Door middel van een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6200. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3000. De factuur kan men berekenen met meerdere facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €26600Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13000 – €24300Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4300 – €6625Relatief lage investering
Lucht-water€3500 – €6000Gemakkelijk plaatsen, veel stroom benodigd
Hybride€2000 – €5550Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Bitgummole gebruikt om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €305. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €190 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€675
Buitenlucht2475kWh€452€223
Bodemwarmte2050kWh€317€358
Hybride1475 kWh + 475 M3€486€189

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bitgummole?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening in de gemeente Waadhoeke. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bitgummole. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €725 en lopen op tot wel €3300. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Bitgummole (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ong. €1750.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ong. €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLEW 042HS44 KW€6200,-
VaillantaroSTOR VWL B 80/50 KW€1250,-
GallettiMPE 008H7 KW€1850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bitgummole aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een gezond binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken met stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!