Warmtepomp Slappeterp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Slappeterp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en je bespaart al snel €270,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Slappeterp.
warmtepomp-installateur-9037

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • In de zomer een koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9037
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Slappeterp

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit tal van producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slappeterp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Slappeterp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van deze website vergelijk je snel (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9037).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl check jij handige gegevens die gaan over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Slappeterp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €16.900. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw moderne CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Slappeterp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slappeterp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (maart 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6100. Een hybride oplossing is er vanaf €3400. De eindfactuur is afhankelijk van verschillende variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24600Geen geluid, erg duur
Water-water€13800 – €22400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4800 – €6400Redelijk betaalbaar
Lucht-water€3750 – €6100Hoge subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2600 – €5150Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Slappeterp gebruikt circa 1450 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €210 tot €360. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €175 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€670
Buitenlucht2725kWh€456€214
Bodemwarmte1700kWh€322€348
Hybride1475 kWh + 600 M3€489€181

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Slappeterp?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval is er een optie voor de erkende groene lening in de gemeente Waadhoeke. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.waadhoeke.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Slappeterp. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en lopen op tot wel €3550. Interesse naar de maart 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Slappeterp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je plusminus €1850.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEP 042PL44 KW€6200,-
VaillantVWL 75/5 AS 230V + VWL 77/5 IS6 KW€1900,-
GallettiLCP 061PL48 KW€6100,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Slappeterp aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!