Warmtepomp St.-Jacobiparochie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in St.-Jacobiparochie? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in St.-Jacobiparochie.
warmtepomp-installateur-9079

 • Minder CO-2 belasting
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9079
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in St.-Jacobiparochie

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit fors wat producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in St.-Jacobiparochie kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in St.-Jacobiparochie? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze website check je moeiteloos leveranciers en installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9079).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Onderstaand doorzoek je accurate gegevens over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in St.-Jacobiparochie kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €170,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €23.100. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft relevante voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale gasketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.675 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit St.-Jacobiparochie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-st-jacobiparochie

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het betekent een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van actuele subsidies profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6600. Een hybride oplossing is er vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op diverse factoren als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €23600Geen geluid, dure installatie
Water-water€17600 – €20700Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3600 – €6650Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4500 – €6850Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2150 – €6450Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in St.-Jacobiparochie consumeert grofweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €310. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €125 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€696
Buitenlucht2325kWh€487€209
Bodemwarmte1700kWh€348€348
Hybride1450 kWh + 400 M3€522€174

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in St.-Jacobiparochie?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening via jouw gemeente Waadhoeke. Het is een interessante lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.waadhoeke.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, gewoonlijk kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie St.-Jacobiparochie. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en kunnen oplopen tot €2200. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming St.-Jacobiparochie (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op grofweg €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij circa €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 071WS69 KW€8700,-
VaillantgeoTHERM VWS 64/3 (0010009079)7 KW€2800,-
GallettiMPET076H58 KW€6950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice St.-Jacobiparochie aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee verhinder je dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!