Warmtepomp Oosterbierum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Oosterbierum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Oosterbierum.
warmtepomp-installateur-8854

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Meer leefcomfort
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied8854
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oosterbierum

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterbierum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oosterbierum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door deze pagina check jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8854).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij handige toelichtingen omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Oosterbierum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.200 en €12.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande HR-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.050 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterbierum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterbierum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €5700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2300. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verschillende zaken zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €26800Geen geluid, hoge investering
Water-water€14500 – €22000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4850 – €6400Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4150 – €6025Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2375 – €6100Niet volledig van het gas af

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oosterbierum verbruikt grofweg 1450 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar fluctueert tussen de €220 tot €360. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€729
Buitenlucht2750kWh€496€233
Bodemwarmte1600kWh€350€379
Hybride1400 kWh + 500 M3€532€197

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosterbierum?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de regio Waadhoeke. Kort gezegd een kortlopende lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.waadhoeke.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oosterbierum. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €975 tot ongeveer €1650. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oosterbierum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1675.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLCX 094HL67 KW€8000,-
TraneCXAX 030 SE SN54 KW€6550,-
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Oosterbierum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!