Warmtepomp Klooster Lidlum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Klooster Lidlum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart al snel €175,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende elementen. Verderop check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Klooster Lidlum.
warmtepomp-installateur-8853

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Weinig onderhoud
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio8853
Netnummer0518 (+31518)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Klooster Lidlum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klooster Lidlum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Klooster Lidlum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij deze pagina tref je snel leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8853).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie haalt energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op deze pagina vind jij actuele toelichtingen inzake de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Klooster Lidlum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €12.600. We spreken over 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.000 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Klooster Lidlum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klooster-lidlum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €7500. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. Het prijskaartje wordt mede bepaald door diverse randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €27400Hoge besparing, erg duur
Water-water€13900 – €23700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €6550Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5200 – €6900Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €6850Snel en goedkoop

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Klooster Lidlum verbruikt om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Eneco of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €260 tot €300. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €170 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€728
Buitenlucht2400kWh€488€240
Bodemwarmte1775kWh€342€386
Hybride1550 kWh + 425 M3€524€204

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Klooster Lidlum?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt samen met jouw traditionele gasketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een speciale groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het betreft een speciale lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Klooster Lidlum. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €975 tot doorgaans €1500. Interesse naar de december 2023 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Klooster Lidlum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je plusminus €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ong. €2275.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€275, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLCX 092HL63 KW€7600,-
TraneCXAX 030 SE LN54 KW€6550,-
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 86 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een prettig wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Klooster Lidlum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!