Warmtepomp Tzummarum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Tzummarum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart al snel €195,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Tzummarum.
warmtepomp-installateur-8851

 • Minder vervuiling
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Hoge subsidie

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8851
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Tzummarum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat tientallen systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Tzummarum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Tzummarum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl lees je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8851).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Bijgaand doorzoek je accurate raadgeving inzake alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Tzummarum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.200 en €24.200. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft relevante kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel. Een voordelige oplossing om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.700 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Tzummarum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-tzummarum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Echter, het resulteert in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7700. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3400. De eindfactuur wordt gecalculeerd door allerlei zaken als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €25800Passief koelen, erg duur
Water-water€16900 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4900 – €7475Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4050 – €6875Krachtige oplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2475 – €6500Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Tzummarum gebruikt circa 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing schatten we op €230 tot €320. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €200 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1225m3€726
Buitenlucht2675kWh€472€254
Bodemwarmte1975kWh€327€399
Hybride1550 kWh + 525 M3€508€218

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Tzummarum?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Waadhoeke. Het gaat om een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.waadhoeke.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Tzummarum. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot wel €3200. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Tzummarum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) ontvang je ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1775.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLCX 082HL54 KW€6700,-
TraneCXAX 030 HE LN54 KW€6550,-
Fujitsu AtlanticExtensa DUO A.I. 54 KW€1700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Tzummarum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!