Warmtepomp Boer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Boer? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse facetten. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Boer.
warmtepomp-installateur-8809

 • Goed voor het milieu
 • Verwarmen en koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcodegebied8809
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Boer

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn honderden producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Boer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk jij snel (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8809).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. In de paragraaf hierna check jij handige details over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Boer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €225,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €13.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.400 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Boer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van ISDE subsidie heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2900. De totaalprijs is gebaseerd op specifieke variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23900Hoge besparing, erg duur
Water-water€15100 – €20100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4650 – €7475Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3900 – €7425Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2425 – €6200Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Boer gebruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een leverancier als Eneco of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €225 tot €345. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €175 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1200m3€707
Buitenlucht2750kWh€495€212
Bodemwarmte1925kWh€354€354
Hybride1450 kWh + 475 M3€530€177

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Boer?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval is er de duurzame groene lening in de regio Waadhoeke. Het is een unieke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Boer. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot plusminus €1500. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boer (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) vergoeden ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op grofweg €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ongeveer €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMPED040H43 KW€5450,-
TraneCXAX 015 HE SN29 KW€4050,-
FujitsuWaterstage Comfort 1611 KW€2250,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Boer aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!