Warmtepomp Boksum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Boksum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart al snel €200,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal elementen. Als je iets verders scrollt bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Boksum.
warmtepomp-installateur-9031

 • Een duurzame oplossing
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio9031
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Boksum

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit tal van installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boksum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Boksum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze website vergelijk jij snel de beste installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9031).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij benut de warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Onderstaand bekijk je uitgebreide gegevens inzake actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Boksum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.900 en €14.500. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.175 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Boksum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boksum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (februari 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. een hoge subsidie profiteer jij van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. De uiteindelijke investering hangt af van verscheidene onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15800 – €22400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4000 – €6900Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5450 – €7050Laagdrempelig, geleverd met buitenunit
Hybride€2125 – €6700Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Boksum gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €225 tot €400. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €125 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€664
Buitenlucht2350kWh€452€212
Bodemwarmte2025kWh€319€345
Hybride1350 kWh + 600 M3€485€179

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Boksum?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Waadhoeke?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Waadhoeke. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.waadhoeke.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Boksum. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €900 tot gemiddeld €3750. Benieuwd naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Boksum (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze zo’n €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij zo’n €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEP 062PS60 KW€7800,-
VaillantaroTHERM VWL 85/3 A7 KW€2000,-
GallettiLCP 071PS57 KW€6850,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Boksum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!