Warmtepomp Vrouwenparochie

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Vrouwenparochie? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Vrouwenparochie.
warmtepomp-installateur-9077

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Vrouwenparochie

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt verschillende producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vrouwenparochie kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Vrouwenparochie? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool doorzoek jij eenvoudig verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9077).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hieronder bekijk jij veelzijdige toelichtingen die gaan over de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vrouwenparochie kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €220,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.600 en €24.200. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.425 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Vrouwenparochie (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vrouwenparochie

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een flinke subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3100. Het prijskaartje wordt vastgesteld door verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €25900Hoge besparing, prijzig
Water-water€14200 – €20200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5150 – €7350Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5300 – €6800Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2825 – €6400Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vrouwenparochie verbruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing komt uit tussen de €250 tot €395. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €130 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€694
Buitenlucht2425kWh€472€222
Bodemwarmte1675kWh€333€361
Hybride1300 kWh + 350 M3€507€187

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vrouwenparochie?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Waadhoeke?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario hebben we een speciale groene lening van je gemeente Waadhoeke. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.waadhoeke.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Vrouwenparochie. De omvang van de subsidie heeft te maken met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €825 tot wel €3400. Benieuwd hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vrouwenparochie (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze plusminus €1850.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ongeveer €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 061WS60 KW€7800,-
VaillantgeoTHERM VWS 83/3 (0010009077)9 KW€2800,-
GallettiMPET061H46 KW€5750,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Vrouwenparochie aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!