Warmtepomp Hitzum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hitzum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Hitzum.
warmtepomp-installateur-8805

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Comfortabel leefcomfort
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode-regio8805
Netnummer0517 (+31517)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Hitzum

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hitzum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Hitzum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van de warmtepomp-vergelijker bekijk jij bruikbare leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8805).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje vind jij omvangrijke toelichtingen aangaande actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Hitzum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm sanitair water op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €14.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Hitzum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hitzum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels een royale subsidie haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3400. Het prijskaartje komt tot stand door diverse variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25800Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13300 – €23000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4900 – €6800Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4900 – €6675Totaaloplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2750 – €7000Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Hitzum gebruikt circa 1450 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €270 tot €385. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €170 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€703
Buitenlucht2400kWh€464€239
Bodemwarmte2000kWh€323€380
Hybride1500 kWh + 575 M3€499€204

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hitzum?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Waadhoeke?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Waadhoeke. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.waadhoeke.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Hitzum. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot wel €3850. Benieuwd naar de actuele subsidie in maart 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Hitzum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1900.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
GallettiMPED020H15 KW€2500,-
ToshibaHWS-P1105HR + HWS-P1105XWHM611 KW€2400,-
FujitsuWaterstage Comfort 065 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Hitzum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!