Warmtepomp Leeuwarden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Leeuwarden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €175,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref je meer info over een warmtepomp kopen in Leeuwarden.
warmtepomp-installateur-8901

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan ook werken als airco
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio8901
Netnummer058 (+3158)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Leeuwarden

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We hebben te maken met meerdere toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leeuwarden biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Leeuwarden? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via de warmtepomp-vergelijker vergelijk je snel (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8901).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze website lees jij accurate gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Leeuwarden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.800 en €20.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Leeuwarden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leeuwarden

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels ISDE subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7100. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke investering komt tot stand door diverse variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24200Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14400 – €24000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5150 – €7375Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4400 – €6625Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2100 – €6750Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Leeuwarden verbruikt grofweg 1220 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing fluctueert tussen de €225 tot €375. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€679
Buitenlucht2325kWh€475€204
Bodemwarmte1925kWh€340€340
Hybride1550 kWh + 400 M3€509€170

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Leeuwarden?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantaleisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Leeuwarden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening via de gemeente Leeuwarden. Dit is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.leeuwarden.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Leeuwarden. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €900 tot maar liefst €3450. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Leeuwarden (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze ongeveer €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
HitachiYutempo TAW-270 i.c.m. RAW-250 KW€1100,-
MDVMHA-V14W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B12 KW€2500,-
Thermics EnergieHydra 9 kW8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Leeuwarden aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente