Warmtepomp Wirdum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Wirdum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en je bespaart al snel €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verschillende randvoorwaarden. Op onze website lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wirdum.
warmtepomp-installateur-9088

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Beschikt over koelende functie
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9088
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wirdum

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wirdum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt de woonruimte en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wirdum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze website lees jij binnen enkele minuten installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9088).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze pagina ontdek je toepasbare aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wirdum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.300 en €22.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Wirdum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wirdum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Geholpen door een royale subsidie heb je een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2500. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van allerlei onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24300Geen geluid, hoge investering
Water-water€13800 – €23400Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €6525Relatief voordelig
Lucht-water€4400 – €6925Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2875 – €6700Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Wirdum gebruikt plusminus 1220 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Delta of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schatten we op €270 tot €330. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €155 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€704
Buitenlucht2300kWh€465€239
Bodemwarmte1975kWh€324€380
Hybride1425 kWh + 525 M3€500€204

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wirdum?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat eisen: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Leeuwarden. Het gaat om een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.leeuwarden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wirdum. Hoeveel je krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot maar liefst €3200. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wirdum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze pakweg €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLEW 071WL69 KW€8700,-
VaillantVWS 36/4 GEO AE3 KW€2800,-
GallettiMPED015H13 KW€2450,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wirdum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat warme lucht je huis weer verlaat. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!