Warmtepomp Teerns

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Teerns? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en duurzame aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. In het volgende kopje tref je meer info over een warmtepomp kopen in Teerns.
warmtepomp-installateur-9085

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verkoeling in de zomer
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Gemakkelijke installatie
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9085
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Teerns

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met verscheidene installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Teerns kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Teerns? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van deze website doorzoek je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9085).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Verderop bekijk jij handige adviezen aangaande beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Teerns kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €205,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €12.800. We noemen hieronder vier verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.600 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Teerns (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-teerns

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, het betekent een fors lagere energierekening. Middels de hoge subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €5900. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs wordt bepaald door specifieke factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24600Passief koelen, erg duur
Water-water€14300 – €24600Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4850 – €6225Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4050 – €6400Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2525 – €6150Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Teerns consumeert grofweg 1220 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €260 tot €400. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€701
Buitenlucht2375kWh€484€217
Bodemwarmte1950kWh€343€358
Hybride1300 kWh + 425 M3€519€182

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Teerns?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Leeuwarden. Kort gezegd een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.leeuwarden.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Teerns. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €775 tot wel €1600. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Teerns (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze ong. €1625.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal grofweg €2375.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€150, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiLEW 052WL53 KW€7100,-
VaillantgeoTHERM VWS 101/3 (0010009070)13 KW€3100,-
GallettiMPED010H6 KW€1600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Teerns aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren betekent een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!