Warmtepomp Hempens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Hempens? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van diverse aspecten. In het volgende kopje bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Hempens.
warmtepomp-installateur-9086

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan woning ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hempens

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je vindt allerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hempens heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Hempens? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door de warmtepomp-vergelijker tref jij vandaag nog installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9086).
 2. Specificeer de woning. Denk aan soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website doorzoek je samengestelde details m.b.t. populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hempens kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.800 en €14.300. We spreken over vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke merk heeft relevante gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.175 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Hempens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hempens

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (februari 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel minder stookkosten. Dankzij een interessante subsidie profiteer jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €8000. De hybride warmtepomp is er vanaf €2600. De eindfactuur wordt bepaald door verscheidene facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €27000Hoog rendement, erg duur
Water-water€16900 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5300 – €7425Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4400 – €7350Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2400 – €5600Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hempens verbruikt plusminus 1220 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een maatschappij als Delta of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €225 tot €360. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €145 (jaarlijks). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€702
Buitenlucht2725kWh€491€211
Bodemwarmte2000kWh€351€351
Hybride1500 kWh + 400 M3€527€176

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Hempens?

Niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden meerdere zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Leeuwarden. Het betreft een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.leeuwarden.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Hempens. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €600 tot ongeveer €1500. Informeren hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Hempens (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je grofweg €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ong. €2450.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiLEW 061WL60 KW€7800,-
VaillantgeoTHERM VWS 141/3 (0010009071)16 KW€3400,-
GallettiMPED010HM6 KW€1600,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Hempens aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!