Warmtepomp Koarnjum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Koarnjum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €170,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende variabelen. Verderop lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Koarnjum.
warmtepomp-installateur-9056

 • Minder vervuiling
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9056
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Koarnjum

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verschillende onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Koarnjum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Koarnjum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze website ontdek je snel de beste installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9056).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Op deze website lees je actuele raadgeving die gaan over de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Koarnjum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €19.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande gasketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.475 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Koarnjum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-koarnjum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar, je realiseert flink lagere energiekosten. D.m.v. de huidige subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend door verschillende randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €25100Veel besparen, dure installatie
Water-water€14500 – €23900Beste rendement
Lucht-lucht€4950 – €7250Werkt ook als een airco
Lucht-water€3550 – €6375Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €5700Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Koarnjum consumeert om en nabij 1220 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €275 tot €345. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €165 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1025m3€681
Buitenlucht2300kWh€456€225
Bodemwarmte1700kWh€320€361
Hybride1325 kWh + 400 M3€490€191

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Koarnjum?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leeuwarden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor een speciale groene lening in de gemeente Leeuwarden. Het is een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.leeuwarden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Koarnjum. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €775 tot plusminus €3050. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Koarnjum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze ong. €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal zo’n €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 072HS69 KW€8700,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 88/4 (0010016683)10 KW€2800,-
GallettiMPE 020H17 KW€2850,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Koarnjum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Permanent ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!