Warmtepomp Feinsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Feinsum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende elementen. Hierna vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Feinsum.
warmtepomp-installateur-9053

 • Duurzame warmte
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9053
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Feinsum

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Feinsum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Feinsum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij waardevolle erkende installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9053).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. In het volgende stukje doorzoek jij toepasbare aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Feinsum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.900 en €22.900. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.650 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Feinsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-feinsum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6300. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €3200. De totaalprijs wordt vastgesteld door verschillende onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25000Veel vermogen, erg duur
Water-water€16500 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €7300Lage aanschafprijs
Lucht-water€4700 – €6400Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2775 – €5900Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Feinsum gebruikt ong. 1220 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing schommelt tussen €265 tot €310. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €190 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€678
Buitenlucht2325kWh€475€203
Bodemwarmte1750kWh€339€339
Hybride1600 kWh + 450 M3€509€170

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Feinsum?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Leeuwarden. Dit is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.leeuwarden.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Feinsum. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €950 tot maar liefst €3350. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Feinsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op zo’n €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze grofweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiLEW 061HS60 KW€7800,-
VaillantaroSTOR VWL B 200/50 KW€1250,-
GallettiMPE 013H11 KW€2250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Feinsum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren zorgt voor een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!