Warmtepomp Warten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Warten? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €340,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal facetten. Verderop bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Warten.
warmtepomp-installateur-9003

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Waardevermeerdering huis
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Warten

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warten kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Warten? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze pagina doorzoek jij bruikbare erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9003).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je actuele raadgeving met betrekking tot de type warmtepompenen wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Warten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.300 en €17.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft weer individuele voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Warten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warten

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij een interessante subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride systeem is er vanaf €3000. De totaalprijs wordt berekend door velerlei factoren zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €27000Hoge besparing, dure installatie
Water-water€14600 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€4100 – €6325Eenvoudige installatie
Lucht-water€3650 – €6150Goedkoop, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €5450Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Warten gebruikt pakweg 1220 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €220 tot €400. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €135 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€747
Buitenlucht2500kWh€508€239
Bodemwarmte1975kWh€359€388
Hybride1500 kWh + 575 M3€545€202

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Warten?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario hebben we een speciale groene lening via de gemeente Leeuwarden. Het gaat om een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.leeuwarden.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Warten. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €750 tot wel €2800. Informeren naar de huidige subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Warten (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je zo’n €1675.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal ong. €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€100, let op het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
GallettiMPIDC023H19 KW€3050,-
TraneCGWH 11552 KW€6850,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 1411 KW€2250,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Warten aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!