Warmtepomp Weidum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Weidum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan diverse elementen. Op onze website ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Weidum.
warmtepomp-installateur-9024

 • Groene investering
 • Kan het huis ook koelen
 • Een keuze voor de toekomst
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9024
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Weidum

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verscheidene toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Weidum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Weidum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze tool doorzoek je moeiteloos installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9024).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje lees je veelzijdige raadgeving aangaande beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Weidum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €295,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €15.700. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw huidige gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Weidum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-weidum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (december 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7100. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door specifieke variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24600Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€16000 – €24100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3950 – €6975Werkt ook als een airco
Lucht-water€3850 – €7000Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2475 – €6350Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Weidum verbruikt om en nabij 1220 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €280 tot €400. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €195 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€660
Buitenlucht2550kWh€462€198
Bodemwarmte1900kWh€330€330
Hybride1575 kWh + 425 M3€495€165

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Weidum?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw normale CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Leeuwarden. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Weidum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot ongeveer €2500. Benieuwd naar de december 2023 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Weidum (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) ontvang je grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze pakweg €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLEP 062MS60 KW€7800,-
VaillantaroTHERM VWL 85/2 A (0010016409)6 KW€1900,-
GallettiLCP 081MS63 KW€7450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Weidum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zo weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!