Warmtepomp Warstiens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Warstiens? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €315,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Warstiens.
warmtepomp-installateur-9004

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Gemakkelijke installatie
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9004
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Warstiens

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden tientallen toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Warstiens kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Warstiens? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij warmtepomprevolutie.nl lees je direct (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9004).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop tref jij actuele informatie inzake beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Warstiens heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €13.000. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.875 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit Warstiens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-warstiens

Plekken in de regio:

Veel gekozen merken:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Door middel van een interessante subsidie behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7000. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei zaken zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12600 – €26700Hoog rendement, erg duur
Water-water€16700 – €22400Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4500 – €6450Kan ook als airco werken
Lucht-water€5500 – €6150Krachtige oplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€3000 – €6900Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Warstiens verbruikt pakweg 1220 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Engie of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €360. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €135 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1200m3€748
Buitenlucht2525kWh€516€232
Bodemwarmte2025kWh€367€381
Hybride1375 kWh + 475 M3€554€194

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Warstiens?

Niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden meerdere vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Leeuwarden. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Warstiens. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €925 tot doorgaans €3500. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Warstiens (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op plusminus €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2200.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiMPIDC029H25 KW€3650,-
TraneCGWH 12065 KW€8150,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 11F10 KW€2300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettige leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Warstiens aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren is belangrijk voor een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!