Warmtepomp Húns

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Húns? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en duurzame oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €285,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. Als je iets verders scrollt check je meer info over een warmtepomp kopen in Húns.
warmtepomp-installateur-8832

 • Een duurzame oplossing
 • Verwarmen en koelen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied8832
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Húns

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat flink wat onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Húns kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Húns? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze vergelijker vind jij zonder problemen (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (8832).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals soort woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina lees jij bruikbare aanbevelingen over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Húns kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €19.600. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Húns (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huns

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €7700. De hybride warmtepomp is er vanaf €2700. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels velerlei randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €24700Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13700 – €21000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3550 – €6675Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5100 – €6525Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2900 – €5800Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Húns verbruikt circa 1220 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Essent of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar varieert van €260 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€717
Buitenlucht2800kWh€488€229
Bodemwarmte2000kWh€344€373
Hybride1450 kWh + 550 M3€523€194

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Húns?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Leeuwarden. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.leeuwarden.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Húns. Hoeveel je krijgt hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €500 tot gemiddeld €2800. Informeren naar de april 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Húns (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1600.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiSCX082HS60 KW€7150,-
TraneCXAX 020 SE SN39 KW€5050,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 65 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezonde leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Húns aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Een solide isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!