Warmtepomp Wytgaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Wytgaard? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een economische en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei elementen. Hierna check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wytgaard.
warmtepomp-installateur-9089

 • Minder impact op het milieu
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig storingen
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9089
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wytgaard

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wytgaard kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wytgaard? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij direct (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9089).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina vind je toepasbare informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wytgaard kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €310,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €17.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke merk heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.475 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Wytgaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wytgaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van verscheidene variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23700Veel besparen, hoge investering
Water-water€14900 – €20000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4150 – €7425Verwarmen en koelen
Lucht-water€5050 – €6175Krachtige oplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2100 – €5000Niet volledig van het gas af

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Wytgaard verbruikt plusminus 1220 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €275 tot €315. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €140 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€705
Buitenlucht2725kWh€472€233
Bodemwarmte1950kWh€331€374
Hybride1425 kWh + 375 M3€508€197

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wytgaard?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele vereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leeuwarden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Leeuwarden. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Wytgaard. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot plusminus €1750. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Wytgaard (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze pakweg €1950.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEW 072WL69 KW€8700,-
VaillantgeoTHERM VWS 36/4.1 230 V (0010022462)3 KW€2800,-
GallettiMPED018H12 KW€2200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Wytgaard aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!