Warmtepomp Grou

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Grou? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €240,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Grou.
warmtepomp-installateur-9001

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook in staat woning te koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Relatief weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9001
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Grou

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan flink wat producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grou biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Grou? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9001).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek jij handige info aangaande beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Grou kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.600 en €14.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Grou (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grou

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij de huidige subsidies krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7000. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25300Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€17000 – €24000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €6225Relatief lage investering
Lucht-water€4050 – €6700Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2225 – €7000Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Grou verbruikt plusminus 1220 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €245 tot €375. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €175 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€746
Buitenlucht2750kWh€500€246
Bodemwarmte2075kWh€351€395
Hybride1525 kWh + 550 M3€537€209

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Grou?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening bij gemeente Leeuwarden. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.leeuwarden.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Grou. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot doorgaans €2000. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Grou (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je pakweg €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiMPIDC018H15 KW€2650,-
TraneCXAM 030 SE SQ53 KW€6450,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia 1110 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Grou aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan weet je zeker dat de warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie resulteert in een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!