Warmtepomp Easterlittens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Easterlittens? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en milieuvriendelijke methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene factoren. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Easterlittens.
warmtepomp-installateur-8835

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Meer leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio8835
Netnummer0517 (+31517)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Easterlittens

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Easterlittens kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Easterlittens? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website lees jij in enkele stappen warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8835).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als categorie huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje lees je omvangrijke details omtrent de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Easterlittens heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00 p/jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €13.900. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.050 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Easterlittens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-easterlittens

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2500. De factuur komt tot stand door diverse facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26800Veel besparen, prijzig
Water-water€13300 – €20100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5100 – €6175Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4650 – €6800Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €6700Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Easterlittens verbruikt ong. 1220 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schommelt tussen €280 tot €360. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €200 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€720
Buitenlucht2625kWh€468€252
Bodemwarmte1675kWh€324€396
Hybride1575 kWh + 350 M3€504€216

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Easterlittens?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de gemeente Leeuwarden. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.leeuwarden.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Easterlittens. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot ongeveer €2850. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Easterlittens (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze ongeveer €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GallettiLCX 082HS58 KW€7100,-
TraneCXAX 023 SE LN45 KW€5650,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 1310 KW€2300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Easterlittens aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!