Warmtepomp Britsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Britsum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene facetten. In het volgende kopje ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Britsum.
warmtepomp-installateur-9055

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9055
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Britsum

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Britsum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Britsum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze tool bekijk je vandaag nog warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9055).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Verderop doorzoek jij praktische aanbevelingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Britsum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €5.200 en €24.200. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.350 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Britsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-britsum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in december 2023?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van de hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke investering is afhankelijk van diverse onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24400Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€18000 – €24400Ook koelende functie
Lucht-lucht€4350 – €6100Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3600 – €6350Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2650 – €5700Voor veel woningen interessant

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Britsum consumeert om en nabij 1220 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €265 tot €335. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €200 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€680
Buitenlucht2450kWh€449€231
Bodemwarmte1600kWh€313€367
Hybride1425 kWh + 450 M3€483€197

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Britsum?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leeuwarden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening van je gemeente Leeuwarden. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.leeuwarden.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Britsum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €850 tot plusminus €1950. Informeren naar de huidige subsidie in december 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Britsum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 071HS69 KW€8700,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 58/4 (0010016682)6 KW€2800,-
GallettiMPE 018H15 KW€2650,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Britsum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!