Warmtepomp Reduzum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Reduzum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €265,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende factoren. Verderop vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Reduzum.
warmtepomp-installateur-9008

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcodegebied9008
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Reduzum

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er zijn tientallen installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reduzum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Reduzum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze website vergelijk jij waardevolle leveranciers en installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9008).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje check je omvangrijke details ten aanzien van actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Reduzum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €210,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.700 en €21.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.325 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Reduzum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reduzum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

De warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door interessante subsidies heb je een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels meerdere zaken zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €24100Hoge besparing, dure installatie
Water-water€15700 – €20100Ook koelende functie
Lucht-lucht€5000 – €6125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4900 – €6275Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2525 – €5200Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Reduzum gebruikt grofweg 1220 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energieleverancier als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schatten we op €235 tot €340. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €185 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€651
Buitenlucht2450kWh€436€215
Bodemwarmte1900kWh€306€345
Hybride1475 kWh + 600 M3€469€182

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Reduzum?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige gasketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Leeuwarden. Het betreft een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.leeuwarden.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Reduzum. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €825 tot wel €2500. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Reduzum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1525.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij plusminus €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiHWM03322 KW€3350,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 88/4 + VWL 11/4 SA (0010016683)7 KW€2000,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 1411 KW€2250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Hieronder kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Reduzum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!