Warmtepomp Idaerd

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Idaerd? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €180,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende zaken. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Idaerd.
warmtepomp-installateur-9007

 • Kies voor duurzame warmte
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode-regio9007
Netnummer0566 (+31566)
Gas-verbruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Idaerd

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt honderden oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Idaerd kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Idaerd? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van onze tool ontdek jij vandaag nog erkende installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9007).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder bekijk je accurate info m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Idaerd kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €350,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €15.800. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.350 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Idaerd (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-idaerd

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Middels een royale subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2200. De eindfactuur wordt bepaald door specifieke aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25200Veel besparen, dure installatie
Water-water€16800 – €22600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5450 – €6200Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4100 – €6225Aansluitbaar op CV, geplaatst met buitenunit
Hybride€2550 – €5550Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Idaerd verbruikt om en nabij 1220 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing varieert van €240 tot €390. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €190 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€650
Buitenlucht2600kWh€429€221
Bodemwarmte1650kWh€299€351
Hybride1400 kWh + 450 M3€462€189

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Idaerd?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de unieke groene lening in de gemeente Leeuwarden. Het is een unieke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.leeuwarden.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, normaal is er de ISDE-subsidie Idaerd. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €525 tot plusminus €3850. Benieuwd naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Idaerd (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je om en nabij €1925.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiHWM02216 KW€2900,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 58/4 + VWL 11/4 SA (0010016682)5 KW€1800,-
Fujitsu AtlanticAlfea Excellia Duo 1110 KW€2150,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Idaerd aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Permanent ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!