Warmtepomp Stiens

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Stiens? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. Op onze website ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Stiens.
warmtepomp-installateur-9051

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Onderhoudsarme investering
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9051
Netnummer058 (+3158)
Gas-gebruik M31220 M3
Stroom-verbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Stiens

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat flink wat versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stiens biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Stiens? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website check je vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9051).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina ontdek je actuele aanbevelingen met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Stiens kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €200,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.600 en €23.100. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Stiens (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stiens

Interessante systemen:


Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €6700. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2300. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16900 – €20400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3650 – €7075Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4250 – €7175goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2350 – €6450Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Stiens verbruikt om en nabij 1220 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €355. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €130 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€677
Buitenlucht2700kWh€467€210
Bodemwarmte1625kWh€332€345
Hybride1600 kWh + 425 M3€501€176

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Stiens?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We noemen een stuk of wat voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Leeuwarden. Dit is een speciale lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.leeuwarden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Stiens. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €700 en kunnen oplopen tot €2900. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in februari 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stiens (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze circa €1775.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2000.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 052HS53 KW€7100,-
VaillantaroSTOR VWL B 150/50 KW€1250,-
GallettiMPE 010H6 KW€1600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierna komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Stiens aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn triple glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een gezond binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!