Warmtepomp Terschelling

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Terschelling? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse facetten. Op ons warmtepomp-portaal check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Terschelling.
warmtepomp-installateur-8881

 • Duurzame warmte
 • Beschikt over koelende functie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode-regio8881
Netnummer0562 (+31562)
Gas-verbruik M31600 M3
Stroom-gebruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Terschelling

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit meerdere installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Terschelling kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Terschelling? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze website doorzoek jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8881).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina lees je accurate informatie omtrent populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Terschelling heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €17.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.650 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Terschelling (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-terschelling

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een hoge subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7900. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door verschillende facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €23300Veel besparen, erg duur
Water-water€15700 – €20000Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7100Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3650 – €7125Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2450 – €6600Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Terschelling verbruikt om en nabij 1600 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schatten we op €245 tot €310. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €160 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€684
Buitenlucht2675kWh€472€212
Bodemwarmte1900kWh€335€349
Hybride1375 kWh + 350 M3€506€178

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Terschelling?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze vereisten: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het apparaat is actief naast jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Terschelling?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de gemeente Terschelling. Dit is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.terschelling.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Terschelling. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €675 en lopen op tot wel €2900. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Terschelling (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergeven ze zo’n €1950.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal zo’n €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€275, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
HitachiYutaki-S Combi RAS2WHVNP+RWD2+200L4 KW€1700,-
MDVMHC-V12W/D2N111 KW€2400,-
ThermorAeromax Premium V4 200L C0 KW€1250,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Terschelling aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Een solide isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in West-Terschelling, Midsland, Formerum, Lies, Hoorn, Oosterend.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente