Warmtepomp Harlingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Harlingen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een voordelige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Harlingen.
warmtepomp-installateur-8861

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verwarmen en koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteHarlingen
Postcode-regio8861
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2460 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Harlingen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Harlingen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Harlingen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze website check je snel erkende installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8861).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Op deze website ontdek je veelzijdige gegevens ten aanzien van populaire warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Harlingen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €170,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €6.200 en €16.700. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.125 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Harlingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-harlingen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via de huidige subsidies geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €6600. Het hybride systeem is er vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door allerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27800Veel besparen, relatief duur
Water-water€15300 – €24800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4600 – €7125Eenvoudige installatie
Lucht-water€5450 – €7400Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2175 – €6000Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Harlingen verbruikt pakweg 1290 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €205 tot €355. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€676
Buitenlucht2600kWh€453€223
Bodemwarmte2000kWh€318€358
Hybride1375 kWh + 425 M3€487€189

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Harlingen?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Harlingen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Harlingen. Het is een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.harlingen.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, in algemene zin is er de ISDE-subsidie Harlingen. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot plusminus €1900. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Harlingen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij ong. €2450.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€225, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
HisenseHi-AquaSmart AHW-120UCSDP + AHM-160UXCSAPA312 KW€2500,-
MDVMHA-V14W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B12 KW€2500,-
Thermics EnergiePAW-2ECO 20kw15 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Harlingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor vermijd je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie leidt tot een gezond leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Harlingen, Midlum, Wijnaldum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente