Warmtepomp Leons

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Leons? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €175,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Leons.
warmtepomp-installateur-8833

 • Duurzame investering
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8833
Netnummer0517 (+31517)
Gasgebruik M31220 M3
Stroom-gebruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Leons

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat flink wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leons kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Leons? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van deze website lees je vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8833).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek je omvangrijke info aangaande de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Leons kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €23.100. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.025 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Leons (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leons

Plekken in de buurt:

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2023?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Via de huidige subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7300. Het hybride systeem is er vanaf €2700. De totaalprijs wordt mede bepaald door meerdere factoren zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26300Hoog rendement, prijzig
Water-water€17500 – €20400Koelende functie
Lucht-lucht€5300 – €7350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5250 – €6075Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2000 – €6950Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Leons gebruikt ong. 1220 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €280 tot €360. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €135 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€718
Buitenlucht2475kWh€495€223
Bodemwarmte1600kWh€352€366
Hybride1500 kWh + 375 M3€531€187

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Leons?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Leeuwarden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Leeuwarden. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.leeuwarden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Leons. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot maar liefst €2100. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in maart 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Leons (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je circa €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2050.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiLCX 062HS45 KW€5800,-
TraneCXAX 023 HE LN44 KW€5550,-
Fujitsu AtlanticAlfea Extensa + 86 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Leons aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren leidt tot een optimaal leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!