Warmtepomp Jelsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Jelsum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en duurzame benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Jelsum.
warmtepomp-installateur-9057

 • Minder impact op het milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Je woning van het gas af
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9057
Netnummer058 (+3158)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Jelsum

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jelsum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Jelsum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door deze website doorzoek jij bruikbare installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9057).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje check jij accurate details m.b.t. populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Jelsum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.900 en €17.300. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.625 en €6.200 bij een verwarmingsmonteur uit Jelsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jelsum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Gelukkig, het resulteert in veel lagere gaskosten. Middels aantrekkelijk subsidies haal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7300. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3100. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23200Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€17100 – €22700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €7250Werkt ook als een airco
Lucht-water€5300 – €7425Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2050 – €5300Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Jelsum gebruikt circa 1220 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €280 tot €335. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €165 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€682
Buitenlucht2575kWh€464€218
Bodemwarmte2000kWh€327€355
Hybride1475 kWh + 450 M3€498€184

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Jelsum?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Leeuwarden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In zo’n geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening in de regio Leeuwarden. Het is een speciale lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.leeuwarden.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Jelsum. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot ongeveer €3950. Informeren naar de februari 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Jelsum (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij grofweg €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 041HL45 KW€6300,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 118/4 (0010016684)13 KW€3100,-
GallettiMPE 024H19 KW€3050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Jelsum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!